Župnija Portorož - Lucija

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Začetna stran
E-pošta natisni PDF

8. NEDELJA med LETOM

26. februar - 05. marec 2017

 Pridi.com - vsak postni ponedeljek, sredo, petek in nedeljo letos, razmišljanja in pričevanja o blagrih!

Začetek 27. februar!

V OBJEMU OČETA

Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 6,24-34)

Tisti čas je rekel Jezus svojim učencem: »Nihče ne more služiti dvema gospodarjema: ali bo enega sovražil in drugega ljubil, ali pa se bo enega dŕžal in drugega zaničeval. Ne morete služiti Bogu in mámonu. Zato vam pravim: Ne bodite v skrbeh za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka?

Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? In za obleko, kaj ste v skrbeh? Poučite se od lilij na polju, kako rastejo. Ne trudijo se in ne predejo, toda povem vam: Še Salomon v vsem svojem veličastvu ni bil oblečen kakor ena izmed njih. Če pa Bog tako obláči travo, ki je danes na polju, jutri pa jo vržejo v peč, mar ne bo mnogo bolj obláčil vas, maloverni?

Ne bodite torej v skrbeh in ne govorite: Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli? Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. Íščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. Ne bodite v skrbeh za jutri, kajti jutrišnji dan bo prinesel svoje skrbi. Dovolj je dnevu njegova lastna teža.«Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 27 Februar 2017 12:06